voorbereiding Staatje Vrij vilten

We zijn alvast begonnen met onze voorraad wol uit te zoeken en vonden nog een zak mooie zwartbleswol. Diepe kleur, fijn schoon en nog lekker vet. Zwartbles is prima te vilten. Volgende week hebben we veel gekaarde wol nodig, dus ik probeer een voorraadje klaar te maken. Sieger heeft straks verse witte wol klaarstaan in Ten Boer. 
In de Open Kas in Haren hebben we ook al deze viltkleden gemaakt, gisteren bekeken, ze worden veel gebruikt en voldoen prima. Die we aankomende week gaan maken gaan we iets dikker maken, we zijn met veel handen dus dat gaat wel lukken. 
En ja, het project is goed gelukt, nu 4 kleden klaar, nog twee te gaan waarvan het voorwerk al gedaan is.

Alles opgeruimd, en de overgebleven wol gesorteerd en opgeborgen in jute zakken. Er ligt een zak met een vacht van een Drents Heideschaap, die van zichzelf al wat gevilt is. Deze vacht is goed om als geheel te vilten. Een volle zak met de resten Texelaar bruin en iets minder wit. Misschien zit er nog wat Zwartbles tussen. Verder is er nog een klein zakje restant Alpaca, deze is wat kort van vezel, maar heeft veel tinten kleur, wel mooi om te mixen. In de witte tas met rits zitten mooi opgerold de 2 voorbereide kleden al gekaard en gelegd. Die kunnen gevilt worden. Een goede reden om hier nog een middag terug te komen om dat met een groep mensen te doen.