Speltkaf

Speltkaf als kussenvulling.

Lang geleden werd speltkaf al veel gebruikt - met name in Zwitserland en Zuid Duitsland - in kussens en matrassen omdat spelt bekend stond om zijn heilzame werking. Door de licht-korrelige samenstelling heeft het een ontspannende werking op spieren en weefsel. De aangename geur en het zachte ritselen doen denken aan vers hooi.

Speltkaf bestaat voor 90% uit kiezelzuur. Via de huid werkt kiezelzuur in op organen zoals nieren en longen. Het verhoogt de weerstand tegen lichamelijke ziekten. Het kussen kan onder meer een positieve werking hebben bij hoofdpijn, migraine, stress en slapeloosheid en geeft verlichting bij reuma, schouder- en nekklachten.

Speltkussens stonden ook bekend om de weldadige warmte die ze afgeven nadat ze, destijds in Zwitserland, op de tegelkachel werden verwarmd. Zo kon men altijd een lekker warm kussen mee naar bed nemen. Dit kun je ook bereiken door het kussen enige tijd op de radiator van de verwarming te leggen. 

Bij droog weer werden de kussen in de zon gelegd. Dit is trouwens een uitstekende methode om uw kussen weer “nieuwe energie” te laten opnemen. Het komt de veerkracht en de levensduur van uw kussen zeker ten goede. Let u er wel op dat het kussen niet nat regent!

Het speltkafkussen past zich volledig aan aan de vorm van hoofd en nek. Omdat ieder lichaam anders is, is het belangrijk om een kussen te hebben wat u naar eigen gevoel kunt “modelleren“, waardoor de nekwervels optimaal gesteund worden.

Door vanaf de zijkant naar het midden te drukken brengt u de juiste vorm aan in uw kussen. Tijdens de slaap zal de vorm van uw kussen niet meer veranderen omdat de schillen van het speltkaf “in elkaar grijpen” en zodoende op hun plaats blijven liggen.