14 mei Fair Fashion Festival

Young and Fair ( het platform voor jongeren geïnteresseerd en actief in de wereld van eerlijke handel) en Faittrade Gemeente Groningen organiseren dit jaar (2016) voor het eerst het Fair Fashion Festival in Groningen. Op 14 mei 2016 zal de eerste editie plaatsvinden in het Paleis, Boterdiep 111 in Groningen. Tijdens het Fair Fashion Festival staat eerlijke mode een dag lang in het zonnetje om een breed publiek hier bewust van maken. Het Fair Fashion Festival bestaat uit de volgende onderdelen: masterclasses, workshops, markt, modeshows en doorlopende programmaonderdelen.

Wij zijn ook aanwezig op Fair Fashion Festival en wij gaan de hennepplant nog een keer in het zonnetje zetten. We laten de stappen van hennepstof zien; van zaadje tot vezel tot uiteindelijk een kledingstuk.

Verder richten we een werkplaatsje in en laten we de mogelijkheden zien van zelf kleding maken. Hoe het zit met patronen, maatnemen, het in elkaar zetten. Ook wat veranderen aan een bestaand kledingstuk kan mooie resultaten geven. De rok die wat korter moet of de jurk die wat te groot is kleiner maken. We staan klaar met goede adviezen en kleine veranderingen kunnen in ons ingerichte werkplaatsje meteen gedaan worden.

Website: fairfashionfestival.nl